ЕП ще бъде домакин на дебата на водещите кандидати за председател на ЕК

ЕП ще бъде домакин на дебата на водещите кандидати за председател на ЕК

В сряда вечер в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел ще се състои дебат с кандидатите за председател на следващата Европейска комисия. Началото на събитието е в 22.00 ч. българско време, се отбелязва в съобщение на ЕП.

Това ще бъде единственият дебат, където се срещат водещите кандидати - Нико Куе от Европейската левица; Ска Келер от Европейската зелена партия; Ян Захрадил от Алианса на европейските консерватори и реформатори; Маргрете Вестагер от Алианса на либералите и демократите; Манфред Вебер от Европейската народна партия; Франс Тимерманс от Партията на европейските социалисти.

Евровизия има редакционна отговорност за дебата, насочен към въпросите на заетостта, миграцията, сигурността, популизма, измененията в околната среда и ролята на ЕС по света.

Предаването ще водят трима журналисти, определени от Евровизия - Емили Нгуен (Франция), Маркус Прейс (Германия) и Анастина Хейкила (Финландия).

Пленарната зала на ЕП ще бъде превърната в телевизионно студио и дебатът ще бъде предаван на живо с превод на 23 езика, включително жестомимичен.

Дебатът ще бъде излъчен на живо по БНТ 2.

Споделяне

Още от Европа