ЕП ще обсъди въпроса с върховенството на закона в България

Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург тази седмица въпроса с върховенството на закона и свободата в България. Това се посочва в предварителната програма на сесията за сряда, където е уточнено, че резолюция няма да бъде приемана, съобщи БТА.

Също в сряда ЕП ще обсъди европейския бюджет за 2014-2020 г., в навечерието на първия за годината Европейски съвет, посветен на този въпрос.

 

Очаква се депутатите да посочат, че колкото повече съкращения се внасят в бъдещия бюджет, толкова по-вероятно е той да не получи одобрение в пленарната зала.

 

Утре за първи път от своето избиране ЕП ще посети френският президент Франсоа Оланд. Той ще се срещне с председателите на парламента, на ЕК и на отделните групи, с които ще разговаря за новия бюджет на ЕС, за eврозоната и икономическата криза.

 

Сред очакваните теми на дебата в пленарната зала са бъдещето на ЕС, френската военна намеса в Мали и вероятният британски референдум по повод бъдещето на Обединеното кралство като част от Общността.

 

В сряда обръщение към ЕП ще отправи президентът на Тунис Монсеф Марзуки. Той ще говори пред евродепутатите в навечерието на очакваните през юни президентски и парламентарни избори в неговата страна.

Споделяне

Още от България