Епъл може да купи бизнеса с микрочипове на Интел

Епъл може да купи бизнеса с микрочипове на Интел

Технологичният гигант Епъл (Apple Inc.) е в напреднали преговори за купуване на бизнеса с микрочипове за смартфон модеми на компанията Интел (Intel Corp), съобщи "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на запознати с преговорите.

Ако преговорите не се провалят, сделката, която е оценена на най-малко 1 млрд. долара, може да бъде постигната още през следващата седмица, посочват източниците на финансовото издание.

През април Интел обяви, че ще излезе от бизнеса с микрочипове за 5G модеми. Това стана само часове, след като Епъл успя да уреди своя дългогодишен спор с Qualcomm Inc., който е ключов доставчик на микрочипове за смартфон модемите на iPhone.

"Уолстрийт джърнъл" съобщи през същия месец, че Интел проучва възможността за продажба на своя бизнес с чипове за модем на Епъл или на друга компания.

След днешната новина акциите на Интел поскъпнаха с 1.3% към $ 52.10 за акция по време на извънборсовата търговия на Уолстрийт, докато акциите на Епъл се повишиха слабо с едва 0.2% към $ 207.60.

Новината за възможна сделка между Интел и Епъл обаче доведе до понижение на акциите на Qualcomm на извънборсовата търговия с около 2% към $74.50.

Финансовият отчет на Интел за второто тримесечие ще бъде представен от компанията на 25-и юли, докато този на Епъл - на 30-и юли.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?