"Епъл" представи Айфон 7 и ново поколение умен часовник

Корпорацията "Епъл" представи в калифорнийската си централа новите смартфони iPhone 7 и 7 Плюс.

Айфон 7 ще струва 649 долара за 32-гигабайтовата версия, а iPhone 7 Плюс - 749 долара.

Смартфоните ще се продават с 32, 128 и 256 гигабайтова памет, предаде в. "Вашингтон поуст".

Те ще имат закръглени корпуси от стъкло и алуминий, а също преработен бутон Хоум, разпознаващ силата на натиска и пръстовият отпечатък на своя притежател . От компанията уверяват, че новите устройства ще са водоустойчиви и със защита от прах.

Една от най-противоречивите иновации е премахването на стандартния жак за слушалки, наложен от десетилетия. Така за ползващите новата "Ябълка" остава единствено да закупят безжичните слушалки Еър Подс на цена от 159 щатски долара.

Камерата на Айфон 7 става 12 мегапиксела и с подобрена оптична стабилизация на изображението. Предната камера може да прави снимки в HD и има разделителна способност от 7 мегапиксела.

При версията Плюс и фронталната камера ще има 12 мегапиксела с 10 кратно оптично увеличение и нов портретен стил на фотографиране.

Предвидени са 4 цветови решения – златно, сиво, розово и черно.

На събитието бе представена също и новата версия АйОс 10 с голямо количество нови функции и подобрена работа на асистента Сири.

Второто поколение на умните часовници Епъл уоч ще включват датчик за сателитна навигационна система Джи Пи Ес, позволяващ следене на изминатия маршрут и също ще бъдат водоустойчиви. Те са снабдени с по-мощен процесор, два пъти по-ярък дисплей керамичен корпус.

Шефът на компанията Тим Кук отбеляза, че Епъл уоч е втората най-продавана марка ръчни часовници в света, отстъпвайки само на Ролекс, предаде изданието cnet.com.

Публиката бе запозната и с редица приложения, които ще са достъпни на новата операционна система за часовници Уоч О Ес 3, която излиза официално след няколко дни.

Популярната мобилна игра "Покемон гоу" ще се появи и на Епъл уоч наесен.

Споделяне