Епидемия от разводи сред руските депутати заради декларирането на доходи

Около 30 руски депутати са се развели с партньорите си два месеца преди подаването на декларациите за доходите си, съобщава ИТАР-ТАСС в четвъртък, цитирайки свои източници в Държавната Дума.

Официално потвърждение на информацията няма, не се съобщават и имената на народните представители, които са решили да се разделят с половинките си точно преди декларирането на доходите си. Според агенцията епидемията от разводи, обхванала парламента, е за да скрият депутатите имущество.

Според руското законодателство членовете на Руската Дума трябва да обявяват не само своята собственост и доходи, но и финансовото състояние на своите съпруги или съпрузи, както и на непълнолетните си деца.

Заместник-председателят на комисията по етичните въпроси в парламента Андрей Андреев заявил пред ИТАР-ТАСС, че е възможно да има случаи на фиктивни разводи, но той не разполага с данни за промяна в семейното положение на депутатите спрямо миналата година. Той обеща информация по въпроса след проверката на достоверността на депутатските доходи и имущество.

Споделяне

Още от Свят

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?