Ердоган: Аз и Путин сме най-опитните политици в ООН

Ердоган: Аз и Путин сме най-опитните политици в ООН

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган определи себе си и руския президент Владимир Путин като най-опитните политици в Общото събрание на ООН. Коментарът му е част от интервю за турската телевизия, предаде ТАСС, цитирана от бТВ.

"Ще го кажа пределно ясно, към момента в Общото събрание на ООН има само двама наистина опитни политици. Възможно е да има и други, но не си спомням. Това сме Путин и аз. Защото и двамата сме били както премиери, така и президенти, постигнали сме доста, но напред има още много задачи", каза той в интервюто, видеозапис от което беше публикувано на страницата на телевизията в "Туитър".

Ердоган отбелязва и добре урегулираното сътрудничество на Турция с Русия по сирийския въпрос.

Той посочва, че "специалните отношения" с Путин и тесните контакти между външнополитическите ведомства на двете страни са помогнали да бъде постигнат напредък в тази сфера, в частност да бъдат организирани междусирийските преговори в Сочи миналата година.

Същевременно Общото събрание на ООН прие проекторезолюция, призоваваща за незабавно и пълно извеждане от Приднестровието на руските военни, влизащи в състава на миротворчески сили там, предава ТАСС.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?