Ердоган призова турците в Европа да имат по пет деца

Ердоган призова турците в Европа да имат по пет деца

Турският президент Реджеп Ердоган призова турците, живеещи в Европа, да имат поне по 5 деца, защото те били бъдещето на Европа, предаде АП, цитиран от вестник “Сега“.

"Идете да живеете в по-добри квартали. Карайте най-хубавите коли. Живейте в най-добрите къщи. Създавайте не три, а пет деца. Защото вие сте бъдещето на Европа. Това ще е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас", каза Ердоган.

По повод решението на съда в ЕС, че забраната за носенето на забрадки на работното място е допустима, Ердоган коментира: "Срам за ЕС. Долу вашите европейски принципи, ценности и правосъдие. Те започнаха битка между кръста и полумесеца, няма друго обяснение".

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу се включи в същия дух, заявявайки, чена референдума Турция ще бие на Европа "османски шут", съобщи БГНЕС.

“Ако се налага, ще пасем кози из планините, но ако потрябва, ще дадем уроци на Европа, ние знаем как става това“, каза Чавушоглу.

Той заяви, че приоритет на Турция е отпадането на визовия режим с ЕС.

“Ако ЕС не изпълни ангажимента си за либерализирането на визовия режим, имаме три взаимно-свързани споразумения, едното е за реадмисия на бежанците и мигрантите, но всички могат да отпаднат. И това не е нито заплаха, нито блъф. Постигнахме съгласие за изпълнението на трите споразумения, но за нас като страна по тях всичко се оказа в бъдеще време. Всички заедно ще видим развитието, продължаваме да се борим“, посочи външният министър на Турция.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?