Ершов стана шеф на управата на “Петрол”

Денис Ершов стана председател на Управителния съвет на “Петрол” АД, а в управата и надзора на дружеството бяха направени рокади и влязоха нови членове, съобщиха в понеделник от най-големия дистрибутор на горива у нас. Досега Ершов, който е мажоритарен собственик на “Петрол холдинг”, притежаващ над 77 процента от “Петрол”, бе член на Надзора.

Общо събрание на акционерите на компанията от 14 октомври е преместило от Управителния съвет в Надзорния Стоян Кръстев и Иван Нейков. От УС са освободени още Иван Цанков и Ангел Ангелов, на които предложени отговорни позиции в нови проекти на "Петрол

Холдинг"-АД. В управата на дружеството са назначени Цветан Димитров, Калоян Кършев и Иван Костадинов. Председател на УС става Ершов, който преди близо пет години бе изгонен от България като опасен за националната сигурност, но през 2004 г. бе отново допуснат. Шеф на Надзора остава Митко Събев, поста се запазва и изпълнителният директор Светослав Йорданов.

С направените промени Надзорният съвет на “Петрол” избра на висши мениджърски позиции млади експерти, които са изградили своята кариера в дружеството. Това е в изпълнение на програмата за развитие на собствения управленския ресурс на компанията и засилване на мотивацията за професионално израстване на екипа, посочиха от “Петрол”.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес