ЕС избира ново лого за биопродуктите си

ЕС избира ново лого за биопродуктите си

Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони“ на ЕК кани всички европейски граждани да гласуват от понеделник в заключителния етап на конкурса за лого на ЕС за биологични продукти.

Те могат да избират между трите варианта, стигнали до финала и заявят предпочитанието си до 31 януари.

С новото лого се цели повишена защита на потребителите и популяризиране на биологичното земеделие, съобщиха от пресслужбата на ЕК. За разлика от сегашното лого, спечелилото конкурса ще бъде задължително за всички предварително пакетирани биологични продукти, произхождащи от 27-те държави-членки на ЕС и отговарящи на стандартите за етикетиране.

"Чрез гласуването онлайн ЕК желае да гарантира, че новото лого се харесва на възможно най-много хора. Същевременно този процес на открит избор допринася за постигането на по-голямата цел — хората да осъзнаят значението на сектора на биологичното земеделие“, заяви Мариан Фишер Бьол, комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони.

Новото лого трябва да представя ЕС както в рамките на неговите граници, така и извън тях. То следва да е лесно за запомняне и да предизвиква асоциации с ЕС и биологичното земеделие, без да се използват каквито и да било думи или букви.

Споделяне

Още от Европа