ЕС намалява физическите срещи и увеличава видеоконференциите

ЕС намалява физическите срещи и увеличава видеоконференциите

ЕС реши да намали физическите срещи на политическо и експертно ниво в полза на повече видеоконференции, които също ще се ограничат до най-важните теми, съобщи говорител на германското председателство, цитиран от Франс прес.

Той все пак допусна, че текущите преговори между Европейския парламент и страните от ЕС по плана за икономическо възстановяване за 750 милиарда евро и бюджета на ЕС за над 1 трилион евро ще продължат с физическо присъствие, като заяви, че е невъзможно да се постигне консенсус чрез дистанционни преговори.

"Втората вълна от пандемията започва тежко да засяга Брюксел. Само срещите от основно значение за функционирането на ЕС или за координиране на мерките срещу пандемията ще продължат да протичат с физическо присъствие, и то само ако може да се спазват санитарните правила и условията за поддържане на физическа дистанция", уточни говорителят след заседание на постоянните представители на страните от ЕС.

Белгия, с население 11,5 милиона души, е една от най-засегнатите от новия коронавирус европейски страни. Към днешна дата тя е регистрирала 321 031 заразени, като това число се е утроило за пет седмици. Починалите са 10 810.

Споделяне

Още от Европа