ЕС не може да върне часовника на лятно часово време

ЕС не може да върне часовника  на лятно часово време

Германският в. "Франкфуртер рундшау" посвещава днешната си уводна статия на лятното часово време, твърдейки че ЕС не трябва да отстъпва от предложението за премахване на смяната на часовото време, съобщи ДПА.

Вестникът пише следното: "Когато става дума за (дебата за - бел. ред.) лятното часово време, има аргументи, свързани със здравето, сигурността и вътрешния пазар на ЕС".

"Не всички въпроси могат да бъдат решени", както намеква и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, отбелязва изданието.

"Германското правителство е за постоянно лятно часово време, но в Португалия и Испания това би означавало, че слънцето няма да изгрее преди 10:00 часа сутринта", се посочва в статията на "Франкфуртер рундшау".

"При постоянно зимно часово време обаче утрото ще е настъпило в 03:00 часа сутринта в Източна Полша", изтъква вестникът.

"Няма да е лесно да се намери компромисно решение, но след като очакванията са пробудени, ЕС не трябва да се връща назад (относно това предложение - бел. ред.)", пише германският вестник.

"Предложението да се сложи край на редовната смяна на времето в края на 2021 година изглежда реалистично". "ЕС не трябва да си дава повече време", отбелязва в. Франкфуртер рундшау", цитиран от БТА. 

Споделяне

Още по темата

Още от Европа