Евакуация в Берлин заради неексплодирала бомба от Втората световна война

Евакуация в Берлин заради неексплодирала бомба от Втората световна война
Във връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба от Втората световна война в Берлин, пресцентърът на българското външно министерство съобщава, че в петък, 20 април 2018 г., от 9 ч. местно време в района около централната железопътна гара в германската столица ще бъде извършена евакуация. 
 
Засегнат ще бъде районът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе (Chausseestrasse, Invalidenstrasse, Heidestrasse und Fennstrasse), както и намиращите се на тях сгради. Ще бъдат евакуирани и сградите в северозападната част на болница "Шарите" от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по медицинска история. 
 
По всяка вероятност централната жп гара също ще бъде евакуирана. По време на обезвреждането може да бъде нарушено движението на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното движение на летище Тегел. 
 
Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, единствено линия 55 ще бъде спряна след 9 ч. на 20 април. Възможно е да има нарушаване на движението и на автобусния обществен транспорт. 
 
Българското посолство в Берлин информира, че в случай на необходимост, на гражданите ще бъде осигурен подслон от страна на местните власти. 
 
За контакт с посолството на Република България в Берлин: 
 
Адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin 
Тел.: +49 30 201 0922; 
Е-mail: [email protected] 
Споделяне

Още от Свят