Евдокия Манева съгласна да стане зам.-екоминистър

Евдокия Манева съгласна да стане зам.-екоминистър

Бившият депутат от ДСБ и екс министър на околната среда Евдокия Манева, която остана извън парламента, е готова да се върне в ековедомството като зам.-министър или съветник. Това заяви Манева пред Mediapool по повод изказване на бъдещия премиер Бойко Борисов, че е готов да вземе доказан експерт като нея за зам-министър, който да отговаря за проблемната област на отпадъците.

“Конкретни разговори с мен не са водени, научих от медиите, предполагам, че името ми се е завъртяло по линия на Синята коалиция“, каза Манева. Тя допълни, че ако бъде поканена за зам.-министър, ще приеме, защото това било предизвикателство след наследството оставено от досегашния министър от квотата на ДПС Джевдет Чакъров.

“Не съм грандоман, не виря нос и за мен не е проблем да се върна в ръководеното от мен преди осем години министерство на по-нисък пост“, коментира представителят на ДСБ. Манева каза, че след като не е успяла да влезе в парламента, е мислела да започне работа в неправителствена организация, “защото съм от групата на обществените животни и не мога да не изразявам позициите си“.

По време на двата си депутатски мандата Манева бе един от най-активните народни представители в пленарните дискусии и обсъжданията в парламентарните комисии по околна среда и енергетиката, в които членуваше.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?