Евентуалните отломки от малайзийския самолет може да са потънали

Забелязаните на сателитни снимки обекти, които предизвикаха международна "хайка" в южния Индийски океан за Полет Ем Ейч 370 на Малейжа еърлайнс, може да са потънали, заяви австралийският вицепремиер Уорън Тръс, цитиран от Ройтерс.

Сателитните снимки бяха направени на 16 март.

"Нещо, което е плавало на повърхността толкова отдавна, може вече да не плава на повърхността", заяви Тръс пред репортери в Пърт. "Може да е отишло на дъното".

По думите му издирването продължава в опасни води в район на около 2500 км югозападно от Пърт, а към австралийските, новозеландските и американските самолети, издирващи изчезналия самолет, в края на седмицата ще се присъединят китайски и японски.

Норвежки товарен кораб, участващ в издирването на евентуални отломки от изчезналия малайзийски самолет, не откри нищо през нощта, предаде ДПА, като цитира говорител на Норвежката асоциация на корабовладелците.

Той поясни, че компанията собственик на кораба е съобщила, че той не е открил нищо съществено досега в района на около 2000 мили западно от австралийския град Пърт. Очаква се днес видимостта да е по-добра в зоната в сравнение с вчера.

Корабът "Санкт Петерсбург" превозва коли и има 19-членен филипински екипаж. Плавателният съд беше помолен да се включи в издирването от Австралийската агенция за морска безопасност.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят