Евентуално обжалване няма да препъне тол системата

Евентуално обжалване няма да препъне тол системата

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще поиска предварително изпълнение на поръчката за изпълнител на тол системата, в случай че решението за избор бъде обжалвано. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Годеч, където откри реновирана сграда по Националната програма за енергийна ефективност.

"Ще поискаме предварително изпълнение от компетентните органи – Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, в случай на обжалване на решението на комисията за избор на изпълнител, който да изгради и внедри тол системата", каза Нанков.

Шестте оферти за тол системата бяха отворени в средата на август. Срокът за разглеждането им е един месец. Целта е в края на 2018 г. да има внедрена тол система, каза Нанков.

В Годеч регионалният министър откри саниран блок със средства от националната програма. Реновирана е сграда на ул. "Георги С. Раковски" с 820 246 лева. Външните стени и покривът са топлинно изолирани, а дървената дограма е заменена с нова. Ремонтирана и обновена е стълбищната клетка, въведено е енергоспестяващо осветление в общите части и е подменена мълниезащитната инсталация на блока.

Регионалният министър провери и работата по ремонта на водопроводната мрежа и частичната рехабилитация на канализацията в града.

Проектът за ВиК инфраструктурата е най-важният, реализиран през последната една година в Годеч. Почти 3 млн. лв.от бюджета на регионалното министерството за 2016 и 2017 г. са инвестирани в ремонта на водопровода, защото общината е сред тези с най-големи загуби на вода - над 70%, посочи Нанков. Той обеща за приключването на ремонта на водопровода през следващата година да бъдат преведени още 350 хил. лв. на община Годеч от държавата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?