Евгени Чачев опроверга, че напуска ДСБ

Депутатът и член на партия Демократи за силна България (ДСБ) Евгени Чачев опроверга в неделя със специално изявление информацията във вестник “Стандарт”, че ще напуска партията и ще се връща в СДС.  Според вестника Чачев “напоследък не криел недоволството си от политиката на лидера на ДСБ Иван Костов, което се засилило след провала на Неделчо Беронов на изборите”.  

“Учредител съм на партия Демократи за силна България" и от самото начало до днес нито веднъж не съм се почувствал разколебан в каузата, която тя защитава. През цялото време съм бил лоялен към ръководството на партията и нейния лидер Иван Костов. Не съм имал и нямам намерение да напускам ДСБ, нито нейната парламентарна група”, са казва в изявлението на Чачев, разпространено от БТА.

“Медийни публикации като днешната са само поредният опит на заинтересованите среди да дискредитират демокрацията в България. Те са част от нестихващата кампания срещу ДСБ и имат за цел да спомогнат създаването на удобна на управляващите "десница". На този и на всеки друг подобен опит категорично ще се противопоставям. Готов съм да защитавам правотата на думите си и в съдебната зала”, са казва в опровержението на Евгени Чачев.

Споделяне

Още от България