Евгений Дайнов: Борисов избра Пеевски пред съдебната реформа

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов беше принуден да избере на коя страна да застане - да подкрепя Пеевски или да прави реформа в съдебния сектор, и той избра да е с лошите. Това коментира политологът Евгений Дайнов, след като депутатите от ГЕРБ бламираха съдебната реформа.

"Видя се, че дори и Бойко Борисов не може да бъде и от двете страни едновременно - и от страната на добрите, и от страната на лошите. Видя се, че този танц не може да продължи, както на него му се иска - едновременно да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи точно в правосъдната система и да си приятел на прогресивните сили", заяви Дайнов пред Дарик радио.

По думите му това няма как да стане и Борисов е бил принуден да избере.

"Той избра да е с лошите, със задкулисието, със статуквото, с модела "Кой". Оттук нататък интересното е кой ще остане с него при лошите, следователно ще застане срещу гражданите и кой от Реформаторския блок ще се върне при гражданите, да застане срещу мафията, каквато беше първоначалната заявка на Реформаторския блок, когато се роди от жълтите павета от протеста - те казаха гражданите срещу мафията", заяви Дайнов.

Според него нещата са се изяснили по един добър за политиката начин: "Знаем кои са добрите, знаем кои са лошите и ще действаме".

Той коментира още, че в Реформаторския блок много трудно се постигат общи реакции, дори и на отделните партии.

"Доста от емблематичните имена на Реформаторския блок прекалено комфортно започнаха да се чувстват във властта - в Бойковата власт. Може би няма да съберат решителността да се върнат при гражданите. Не искам никого да обезкуражавам. Нека всички да си мислят от реформаторите, че за тях продължаваме да си мислим добри неща и че ги очакваме да се върнат при нас. Всеки има правото да се поправи, както всеки има правото да се излага", заяви още Дайнов.

По думите му "обществото много бързо ще разбере за какви реформи става въпрос, защото лошите, когато вече се сглобиха, начело с Бойко Борисов, в българските условия лошите винаги си отмъщават: "Те винаги започват да тормозят всички, особено народонаселението, което до седмица, до месеци ще усети увеличен тормоз върху себе си и ще разбере какво се е случило".

Споделяне

Още по темата

Още от България