Евгений Дайнов: Хората от ИТН приличат на зли деца от роман на Стивън Кинг

Евгений Дайнов, сн. БГНЕС

"БСП ще се присъедини, колкото и да не им се иска, към отказа на "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) и "Демократична България (ДБ) да подкрепят правителството на "Има такъв народ" (ИТН), защото рискуват да увиснат сами. ИТН са толкова непредсказуеми, че не знаем какво ще направят утре", коментира пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Според политолога "хората от ИТН приличат на зли деца, избягали от детската градина, които мразят света на възрастните и искат да го унищожат, от роман на Стивън Кинг".

"Крайната неопитност на ИТН, съчетана със самоувереност и ненавист към света на възрастните, ги прави лесна плячка за опитни играчи като ДПС... Тяхната безпомощност тръгна от напълно сбъркана логика - след изборите Слави Трифонов каза, че след като трите партии заедно не правят мнозинство, ИТН тръгват сами. В тази липса на здрава логика бяха заровени всички бомби, които гръмнаха досега", посочи той.

"Убеден съм, че искреното желание на ИТН е да властват, а не да управляват. Но те имат нулева идея как се упражнява властта в една демократична страна. Те са гледали 12 години Бойко Борисов, сега искат да го имитират. Има особена злост в това тяхно незнание".

Споделяне

Още по темата

Още от България