ЕВН България с променено ръководство

С променено ръководство ще започне 2010 г. за групата на австрийската ЕВН в България, съобщиха от компанията. Оперативните дейносит на мениджмънта на ЕВН България ще се поемат от Йорг Золфелнер, който в момента е председател на управата на пловдивската топлофикация, която е част от грапата на енергийната компания. Той ще замести на пост Щефан Шишковиц, който след като ръководи 5 години компанията в България, се връща в централата на ЕВН в Австрия. Там той ще отговаря за ръководството на дейностите на концерна в Хърватска, Македония и България.

На своята нова позиция като представител на компанията Щефан Шишковиц ще бъде член на Надзорните съвети на съответните регионални дружества, като успоредно с това остава и председател на Управителния съвет на ЕВН България в София.

Он ЕВН посочват, че залагат на наследствеността в мениджмънта. Както Золфелнер, така и новото лице в ръководството на “EВН България Електроразпределение“ АД - Волфганг Хумер, до този момент прокурист на дружеството, работят в България от момента на приватизацията.

Споделяне

Още от Бизнес