ЕВН има готовност да пусне парното в Пловдив

ЕВН има готовност да пусне парното в Пловдив

Предвид очакваното рязко застудяване след средата на седмицата и прогнозите за първи сняг в петък, ЕВН има готовност да пусне парното на пловдивчани, съобщиха във вторник от дружеството, собственик на местната топлофикация.

Компанията вече е започнала подаването на топлинна енергия към детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които са заявили това преди официалното начало на сезона. Това е възможно при изрично желание на всеки клиент с подаване на заявление (решение на Общото събрание на етажната собственост).

Съгласно нормативните изисквания за официалното стартиране на сезона е необходимо в три последователни дни средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С, както и прогнозата да е за ниски температури в следващите 7-10 дни.

В случай, че температурите отново се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от "EВН България Топлофикация", ще се изключат автоматично благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици, обясниха от дружеството.

Споделяне

Още от България