ЕВН предупреди за мними отчетници

Дружеството ЕВН, снабдяващо с ток Югозападна България и с топлоенергия Пловдив, предупреди своите клиенти да внимават за измамници, представящи се за служители на компанията. Тя е получила сигнали, че са се появили лица, които се легитимират като нейни представители и искат от потребителите да засичат електромерите и да им бъде платено на място.

Събирането на дължимите суми никога не се извършва от сътрудници на ЕВН на ръка на място при самия отчет или при друго посещение на електромера или електрическото табло, предупреждават от компанията. Сметките за консумирана електроенергия се погасяват само в касите на “Български пощи”, банки и други партньори на дружеството, а при засичане на електромерите служителите трябва да представят служебните си карти.

При заплащане на каса клиентът получава касов бон или фактура. В нея е налична цялата изискуема по закон информация - конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка.

ЕВН призовава клиентите си да сигнализират в случай, че ги посетят мними инкасатори на денонощна телефонна линия 0700 1 7777. Констатираните досега нарушения са предадени на компетентните органи, допълват от дружеството.

Споделяне

Още от България