ЕВН временно спира касовото плащане на сметки

Заради инсталиране на нова версия на софтуер за фактуриране и обработка на данни, доставчикът на електроенергия в Югоизточна България ЕВН предупреждава, че в периода от 26 до 29 октомври няма да бъде възможно касовото плащане на сметки за ток и парно.

Няма да се приемат плащания в касите на "Български пощи” и в обслужващи банки. Няма да функционира и заплащането чрез онлайн системата “EVN Online+” през сайта на дружеството www.evn.bg.

 

На разположение на клиентите остават само безкасовите начини за плащане на потребена енергия - по банков път, директен дебит, банкомат, еpay, transcard и sms.

 

Датите за инсталирането на новия софтуер са избрани така, че да не се нарушават официалните срокове за плащане на консумираната енергия, които са разделени на две групи в периодите от 1-во до 15-то число на месеца и от 11-то до 25-то число на месеца.

 

Обновяването на обслужващите програми е поредната стъпка на "ЕВН България" за подобряване на предлаганите от дружеството услуги и работни процеси. Такава стъпка беше откритият от дружеството в началото на септември 2012 г. модерен сървърен център за данни в Пловдив.

Споделяне

Още от Бизнес