Евро 2020 ще бъде излъчвано по БНТ и Нова тв

Евро 2020 ще бъде излъчвано по БНТ и Нова тв

Всички мачове от Европейското първенство по футбол – УЕФА ЕВРО 2020 ще бъдат излъчвани съвместно от Българската национална телевизия и "Нова Броудкастинг Груп". В продължение на месец екипи на двете телевизии ще се кооперират за предаването на живо, коментарите в ефир, но също така и едната част от спортните журналисти ще прави свои репортажи, а другата – студийни излъчвания. Това съобщиха в общо изявление двете телевизии в петък.

Стартът на юбилейния турнир, отбелязваш своята 60-годишните, ще е на 12 юни. То йще се проведе в 12 европейски града, като своя дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол ще направят 8 града и 7 държави. Футболните двубои ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Република Ирландия, Унгария, Шотландия и Дания.

"Щастливи сме, че отново в партньорство с обществената телевизия, ще дадем шанс на многобройните футболни привърженици в България да проследят най-важното събитие следващата година. Нова Броудкастинг Груп има утвърдени позиции в предлагането на богато и качествено спортно съдържание. УЕФА ЕВРО 2020 е още едно доказателство, че медийната компания гарантира достъп на зрителите до най-атрактивните спортни първенства" - коментира изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Николай Андреев.

"Българската национална телевизия продължава многогодишната традиция да показва мачовете от финалите на Европейските първенства по футбол...С интересни и впечатляващи като гости студийни програми, с атрактивно и модерно представяне на всичко свързано с шампионата, ще помогнем на зрителите не само да усетят, но и да бъдат част от празника на Великата игра." заяви Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

За коментарите на футболните двубои БНТ залага на утвърдени имена като Ивайло Ангелов, Петър Василев, Стефан Георгиев и Петър Иванов. Едно от лицата на първенството в ефира на БНТ ще бъде Илия Илиев, познат на публиката от дългогодишните си изяви в Сутрешния блок на медията, както и като водещ на студийните програми за "Лига Европа". Телевизията ще прати репортерски екип на място. Росен Станчев ще представя ежедневни репортажи от градовете, в които ще се играят мачовете.

Спортният екип на "Нова Броудкастинг Груп" ще предложи атрактивна студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Домакини на студийните програми от София ще бъдат утвърдените спортни журналисти Борислав Борисов, Петър Виденов и Мирослав Арабаджиев. Сред коментаторите на футболните срещи са Георги Драгоев, Виктор Врачев, Лъчезар Пройнов, като всички журналисти от футболния екип на спортния отдел на медията ще имат възможността да коментират поне един мач.

Мачовете от УЕФА ЕВРО 2020 ще бъдат предавани на живо по БНТ1, БНТ3, DIEMA и NOVA, както и в каналите на DIEMA XTRA. Окончателната схема на мачовете, предавани на живо и на запис в каналите на Българска Национална Телевизия и Нова Броудкастинг Груп ще стане ясна след жребия на 2 декември 2019 г.

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?