Евроангажименти на Софиянски отложиха делото за “Гурко”1

Евроангажименти попречиха на бившия столичен кмет Стефан Софиянски да се яви в понеделник на делото за сделката за бизнесцентъра "Гурко"1.

Адвокатът на Софиянски Даниела Доковска депозира молба, в която се казва, че той е в командировка и не може да се яви. Към молбата е приложена програмата на Европейския парламент, който на 26 септември ще приема доклада за напредъка на България и Румъния. Липсва обаче копие от командировъчна заповед.

На реплика на прокурор Роман Василев за отсъствие на документ, който да доказва, че Софиянски е командирован от Народното събрание като евронаблюдател в Европарламента, другата защитничка на бившия кмет – Ина Лулчева – отговори, че евроангажиментите на Софиянски са общоизвестни.

По сделката за бизнесцентъра на “Гурко” 1 на Софиянски се търси отговорност за нанесени щети на Столична община в размер на близо 1 млн. лв. Той е обвинен, че не е изпълнил решението на Столичния общински съвет от 14 юли 1997 г., с което е одобрено внасянето на апортна вноска в бизнесцентъра.

Следващото заседание по делото е на 27 ноември.

Споделяне

Още от България