Евродепутат от ГЕРБ критикува кабинета за “черни каси”

Евродепутатът Душана Здравкова (ГЕРБ), член на групата на ЕНП-ЕД в Европарламента (ЕП), привлече вниманието на своите колеги към дефицита на прозрачност, на открито управление и най-вече на отчетност и отговорност при вземането на решенията на управляващата коалиция в България, съобщи пресцентърът на ЕП.

Здравкова подчерта, че тази политика е в разрез с основни принципи заложени в Договора от Лисабон и Хартата за основните права, които предстоят да бъдат подписани тази седмица.

Чрез неясни критерии, правителството се опитва да осъществи скрито преразпределение на излишъка от държавния бюджет и да се даде възможност т.н. "черни каси" на управляващите партии да усвоят средства по нерегламентиран начин.

Евродепутатът Здравкова пое ангажимента в кампанията, която ще се предприеме за популяризиране на Договора от Лисабон и Хартата за основните права, да се предприемат решителни мерки за утвърждаване принципите на ефективно и прозрачно управление, с цел да бъдат убедени гражданите в ценностите, които двата документа носят, се казва в съобщението.

 

Споделяне

Още от Европа