Евродепутат от ГЕРБ обяви "по погрешка" Шимон Перес за "президент на Ирак"

Евродепутат от ГЕРБ обяви "по погрешка" Шимон Перес за "президент на Ирак"

Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова обърка във вторник държавния глава на Израел Шимон Перес, представяйки го в свой постинг във Фейсбук за "президент на Ирак".

"В момента президентът на Ирак Шимон Перес прави обръщение в пленарна зала в Страсбург. Основен акцент в изказването му е поставен на отношенията с Палестина и подновяване на мирния процес, не само между Израел и Палестина, но и в целия регион на Близкия Изток", гласеше статусът на Панайотова, която започна политическата си кариера като един от лидерите на младежката организация на управляващата партия.

Тя е бакалавър по Международни отношения и магистър по Международни икономически отношения със специализация "Управление на международни проекти" от УНСС.

Малко по-късно тя публикува уточнение, придружено със саркастичен коментар към медиите, отразили първата ѝ изява във Фейсбук.

"Днес в профила ми в бързината, за съжаление, бе написано, по погрешка вместо президентът на Израел - на Ирак и въпреки, че след това текстът продължава в контекста на мирния процес в Близкия Изток и отношенията между Израел и Палестина, реномирани медии за отрицателно време го разпространиха, намеквайки за некомпетентността ми.

Питам се защо до сега нито един акцент в профила ми, свързан с работата на мен или мои колеги, с постигнати резултати за страната не са били от интерес и не са намирали място сред страниците им, защо една техническа грешка изведнъж стана акцент за отрицателно време? Жалко наистина. Вярвам, че тези от вас, които следите профила ми редовно, не само за техническите грешки в него, нямате съмнение за познанията ми по международни отношения, а на другите пожелавам повече професионализъм", пише Панайотова.

Споделяне

Още от Европа

Къде му е мястото на Бойко Борисов?