Евроексперти ще проверяват наши авиокомпании

Проверки на Гражданската въздухоплавателна администрация и на български авиокомпании ще проведе група авиационни експерти на Европейската комисия, която пристига у нас идната седмица, предаде БТА в сряда.

Инспекциите са във връзка с наложената в края на декември "защитна клауза" срещу българската гражданска авиация заради неуредената евросертификация на българските летателни машини, заявиха от службата на заместник-председателя на Европейската комисия и отговарящ за транспорта Жак Баро.

По информация на Mediapool ще бъдат проверени “София Ер”, “Скорпио Ер” и “Българиън Еър чартър”, но е възможно като дойдат на място евроиспекторите да решат да проверят и други авиокомпании.

Според представителите на службата на Баро не може да се очаква българска авиокомпания да бъде включена в "черния списък" на опасните превозвачи, който Европейската комисия периодично публикува и чието последно издание се очаква в края на този месец. Това ще стане само ако се открият нередности в авиокомпанията и тя не предприеме мерки за отстраняването им в рамките на препоръките на ЕС.

Споделяне

Още от Бизнес