Европа ще гледа триизмерен Ролан Гарос на живо

Открито първенство на Франция по тенис Ролан Гарос ще бъде излъчено в 3D формат на живо за Европа, съобщиха в сряда от “Панасоник“.

За целта компанията е създала партньорство с Френската федерация по тенис (ФФТ) и операторите “Ориндж“ и “Евроспорт“. Това ще бъде първият многодневен спортен турнир, провеждан в Европа, който ще се излъчва на живо в 3D.

Ролан Гарос се провежда от 23 май до 6 юни 2010 г. Той е едно от най-престижните събития в спортния календар и е тенис турнирът от големия шлем с най-многобройна европейска телевизионна аудитория. Този път всички мачове на централния корт - “Филип Шатрие”, ще бъдат предавани триизмерно.

За първи път зрителите от Европа ще могат да наблюдават турнира в 3D в определени пунктове за продажба. Френските абонати на “Ориндж“ чрез ADSL и фиброоптичен кабел по специален канал – Orange TV. Чрез предоставени от “Панасоник“ професионални камери, от “Ориндж“ ще могат да снимат зад сцената 3D кадри и да подготвят специални триизмерни репортажи, а накрая и цял филм в иновативния формат.

“Евроспорт“ пък ще получава от “Ориндж“ 3D сигнал на живо и ще го препредава чрез сателит до повече от 3000 специални пунктове в 58 европейски страни, с изключение на Франция. Там на плазмени 3D-телевизори на “Панасоник“ зрителите ще могат да се насладят на зрелищните кадри от състезанието.

Скоро участващите в програмата дилъри ще могат да бъдат открити на уебсайта на Панасоник 3D: http://fullhd3d.panasonic.eu/bg_BG

Предлагането на такова престижно спортно събитие на живо в 3D наистина ще разпали въображението на зрителите и ще очертае модел за бъдещето на триизмерните предавания, коментира Лоран Абади, председател и главен изпълнителен директор на компанията, която тази пролет пуска на пазара първите си 50 инчови Full HD 3D телевизори и Blu-ray плеъри.

От първите дни на спорта по телевизията турнирът Ролан Гарос винаги е бил на предната линия на иновациите и ние сме особено горди, че откритото първенство на Франция ще бъде първият тенис турнир, показан толкова подробно в 3D, заяви Мишел Грак, медиен директор на Ролан Гарос.

Споделяне

Още от Спорт