Европарламентът гласува във вторник кандидатурата на Меглена Кунева за еврокомисар

Европейският парламент ще гласува във вторник кандидатурата на Меглена Кунева за член на Европейската комисия. Това ще стане на редовната декемврийска сесия на парламента, която започна в понеделник вечерта в Страсбург и ще продължи до четвъртък.

След много доброто представяне на Меглена Кунева при изслушването ѝ от Комисията по вътрешния  пазар и защита на потребителите на Европейския парламент, след като ръководството на парламента оцени високо качествата и представянето ѝ, трудно е да се очакват проблеми пред одобряването на кандидатурата в пленарната зала.

Подкрепяйки я, евродепутатите ще вдигнат практически последната бариера, преди Меглена Кунева да заеме място сред останалите членове на Европейската комисия.

Предстои също кандидатурата да бъде внесена и одобрена от Съвета на Европейския съюз. Това ще е формалност, след като Меглена Кунева бе подкрепена от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и след очакваната във вторник подкрепа от Европейския парламент.

Очаква се също във вторник Европейският парламент да гласува и кандидатурата на Надежда Сандолова за член от България на Сметната палата на Европейския съюз. Тя също премина успешно предварителното изслушване.

Споделяне

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?