Европейски проект подкрепя младежи за иноваторски промени в енергийната ефективност на Дунавския регион

Европейски проект подкрепя младежи за иноваторски промени в енергийната ефективност на Дунавския регион

На 03.04.2019 г., в офиса на Клийнтех България, се проведе среща за популяризиране на проект Danube Energy+ сред млади предприемачи и участници в регионалната иновационна екосистема.

На събитието бяха представени възможностите, които проектът предлага, както и очакваните от него резултати.

Предвижда се разработване и тестване на обучителна програма, която да подпомага развитието на млади предприемачи със свои иновативни идеи за енергийна ефективност в успешни бизнес модели. Предвидена е и обучителна програма за иновациите в екосистемите, насочена към публичната администрация, университетите, бизнеса и малките и средни предприятия.

Десет млади иноватори ще преминат четириседмично обучение по разработената обучителна програма, за да развият бизнес идеите си в сферата на енергийната ефективност.

Ще се създаде и регионален център (хъб) Danube Energy+, който ще подпомага млади иноватори в реализиране на идеите им след края на проекта.

Клийнтех България е комуникационен мениджър на проекта, чиято стойност е 1 864 354 евро и е със срок на изпълнение 36 месеца. Той стартира на 01.08.2018 г. с водещ партньор ИноЕнерджи, Германия заедно с 9 организации от 9 държави на Дунавския регион и 7 асоциирани партньори.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?