Европейския ден за здравословно хранене и готвене в "Арена Армеец"

Европейския ден за здравословно хранене и готвене в "Арена Армеец"

Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца ще се проведе 17 декември - четвъртък от 11 часа в зала "Арена Армеец" в София. Това съобщиха от представителството на Европейската комисия в София.

В кулинарния празник ще се включат над 500 деца на възраст от 7 до 11 години от столични училища и училища за деца с увреждания. Те ще получат ценни уроци по здравословно хранене от популярни български готвачи като Жоро Иванов, Ивайло Петков, Сидония Радева и други. Събитието по традиция се води от най-популярния български сладкар Ради Стамболов.

Малчуганите, облечени като готвачи, ще могат да приготвят здравословно и балансирано меню от висококачествени български продукти. Заедно с това те ще научат повече за начина на приготвяне на храната, нуждата от здравословно хранене и забавлението сами да си приготвят лесни и здравословни рецепти.

Събитието ще бъде открито от Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България, и Жоро Иванов, президент на "Евро-Ток България".

В голямото готвене заедно с децата ще се включат популярни български спортисти като Симона Пейчева, Евгени Иванов, Йордан Йовчев и други. Сред поканените са министърът на здравеопазването Петър Москов, министърът на образованието проф. Тодор Танев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и други.

В подкрепа на малките готвачи ще се включат над 100 доброволци.

Събитието се организира за девета поредна година от представителството на Европейската комисия в България и "Евро-Ток България", член на "Евро-Ток Интернационал", официален консултант на Европейската комисия и Европейския парламент в областта на храните. Неговата цел е да спомогне за по-доброто хранене сред българските деца, използвайки интерактивни и новаторски методи на образование.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?