"Европилетата" вече са пред НДК

"Европилетата" вече са пред НДК
 Tриизмерна инсталация на две опаковани пилета е изградена пред НДК в рамките на информационната стратегия на Европейския парламент за повишаване на избирателната активност на предстоящия вот за евродепутати.

Инсталацията е монтирана около пилоните до главния вход на НДК. "Пилетата" са високи 2,4 метра и са поставени върху постамент с размери два на пет метра. Изработени са от стиропор и са покрити с фибростъкло. Височината на цялата конструкция е 3,9 метра, а общото ѝ тегло е 1900 килограма.

Едното пиле е обвито в целофан, без никакви стикери. В опаковката на другото обаче са приложени различни информации за произход на стоката, сертификат за качество и други. Идеята е по този начин да се акцентира върху ролята на ЕП в защитата на потребителите.

Инсталацията ще остане в София до началото на май, след което ще бъде преместена в Пловдив.

В рамките на информационната стратегия на ЕП в понеделник ще бъде монтирана още една инсталация на площад "Независимост" във Варна. Тя ще е на тема "Граници” и ще представлява макет на стена и зелен плет. През май ще бъде преместена в Бургас.

Освен двете инсталации, отново пред НДК, ще бъде поставена и т.нар. изборна кабина (choice box). В нея всички желаещи ще могат да представят пред камера вижданията си за бъдещето на ЕС. Най-интересните въпроси и идеи ще бъдат предадени на европейските лидери, които ще отговорят на тях.

В рамките на кампанията ще бъдат излъчвани и радио и телевизионни клипове, в които обикновени граждани на ЕС ще представят под формата на новини стряскащи идеи за развитието на ЕС.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?