"Европилетата" вече са пред НДК

"Европилетата" вече са пред НДК
 Tриизмерна инсталация на две опаковани пилета е изградена пред НДК в рамките на информационната стратегия на Европейския парламент за повишаване на избирателната активност на предстоящия вот за евродепутати.

Инсталацията е монтирана около пилоните до главния вход на НДК. "Пилетата" са високи 2,4 метра и са поставени върху постамент с размери два на пет метра. Изработени са от стиропор и са покрити с фибростъкло. Височината на цялата конструкция е 3,9 метра, а общото ѝ тегло е 1900 килограма.

Едното пиле е обвито в целофан, без никакви стикери. В опаковката на другото обаче са приложени различни информации за произход на стоката, сертификат за качество и други. Идеята е по този начин да се акцентира върху ролята на ЕП в защитата на потребителите.

Инсталацията ще остане в София до началото на май, след което ще бъде преместена в Пловдив.

В рамките на информационната стратегия на ЕП в понеделник ще бъде монтирана още една инсталация на площад "Независимост" във Варна. Тя ще е на тема "Граници” и ще представлява макет на стена и зелен плет. През май ще бъде преместена в Бургас.

Освен двете инсталации, отново пред НДК, ще бъде поставена и т.нар. изборна кабина (choice box). В нея всички желаещи ще могат да представят пред камера вижданията си за бъдещето на ЕС. Най-интересните въпроси и идеи ще бъдат предадени на европейските лидери, които ще отговорят на тях.

В рамките на кампанията ще бъдат излъчвани и радио и телевизионни клипове, в които обикновени граждани на ЕС ще представят под формата на новини стряскащи идеи за развитието на ЕС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?