Евросубсидиите за плодове и зеленчуци ще бъдат изплатени от 27 март до 1 април

Евросубсидиите за плодове и зеленчуци ще бъдат изплатени от 27 март до 1 април

Държавен фонд "Земеделие" ще направи всичко възможно да бъдат изплатени субсидиите за плодове, зеленчуци и оранжерийно производство в периода от 27 март до 1 април. Подпомагането е по линия на директните плащания за кампанията за 2016 г., съобщи правителствената информационна служба.

Този ангажимент е бил поет по време на организирана от министър-председателя Огнян Герджиков среща с представители на пет асоциации и три съюза на производители на плодове и зеленчуци.

Разговорът се е провел в Министерския съвет. На въпросите на производителите относно недостига на работна ръка, борбата срещу нерегламентирания внос и графика за изплащане на субсидиите са отговаряли заместник-министърът на земеделието и храните Светла Янчева и изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Живко Живков.

В края на миналата година всички земеделци получиха плащанията за единица площ средно около 20 лв./дка. Сега предстои да им бъдат изплатени субсидиите по допълнителните схеми за подпомагане – по обвързаната подкрепа, зелени плащания, биоземеделие, млад фермер и други.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?