Евровотът ще покаже дали "Обединените патриоти" ще се разпаднат

Евровотът ще покаже дали "Обединените патриоти" ще се разпаднат

Предстоящите евроизбори ще бъдат индикатор дали "Обединените патриоти“ са застрашени от разпад, каза пред журналисти в Казанлък съпредседателят на коалицията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака“ се тресе от пореден скандал, породен заради среща на лидерите на трите партии, на която в сряда те трябваше да се съберат и да решат как ще се явяват на евроизборите, но председателят на "Атака" Волен Сидеров за пореден път не отиде. Въпреки това ВМРО и НФСБ са обсъдили всякакви варианти – самостоятелно явяване, коалиция между две от тях или между трите партии.

"Как ще се явим на евроизборите трябва до края на месеца да решим“, каза в петък Каракачанов и призна, че в "Обединените патриоти“ няма стабилност.

"Гласуваме за самолетите, две от партиите гласуват против с несериозни аргументи. Заемам се с циганския въпрос, никаква подкрепа. Нямаше подкрепа от другите две партии за Войводиново, нито обществено одобрение, говоря за политическо одобрение и то от моите партньори. Явно всеки се ослушва докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някакъв друг дивидент, и си мълчат. И със самолетите е така, и с въпроса за Войводиново беше така”, каза Каракачанов, цитиран от "Фокус“.

Според него е било логично неговите партньори от малката коалиция да застанат зад проекта за изтребителите.

"Още повече, че министърът на икономиката, с който заедно са съвносители на доклада, е излъчен от партия "Атака”. А също така и Валери Симеонов, на когото два пъти съм обяснявал темата със самолетите, че по-добре, ако ще купуваме оръжие, което ще използваме следващите 40 години, да купим най-доброто. Чухме предложение да купуваме съветски самолети и какви ли не други неща, които не звучат сериозно”, добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от България