Езерото Панчарево става терен за каяк провокации и слаломи с домашни любимци

На езерото Панчарево край София ще се развихри каякарско състезание за любители, в което в неделя – 11 май, могат да се включат всички желаещи да се борят за призове в мъжка, женска, смесена и фамилна категория, както и в слалом с ... домашен любимец. Това съобщиха организаторите от Българското каяк общество.

Те канят "всички другари, приятели и наши хора, познати и непознати, странни и пространни на първото по рода си състезание с туристически каяци за любители и ентусиасти – Tudurini Bros Kayak Open". Стартът е в 10 часа в неделя на плажа под ресторант "Лодките" на Панчарево.

Състезанието ще е за време, с елементи на воден слалом в спокойна вода и ще се проведе в петте изброени категории. Екипировката (каяци и жилетки) ще бъде осигурена от организаторите.

"Каяците ще бъдат – К1 Prijon Calabria и К2 Prijon Excursion, което ще изключи всякакви спекулации относно това, че видиш ли, неговата (нейната или тяхната) лодка е по-бърза. Така че, всичко ще зависи единствено от задгребловото устройство. Разбира се, лодките ще се различават по-цвят, за да има някаква интрига. Всеки е добре дошъл да участва, без оглед на това дали има опит или не", пише в съобщението. "Наградите са страхотни и си заслужават всеки мокър ръкав", допълват организаторите.

Таксата за участие в една дисциплина е 10 лв и 15 лв за участие в две или повече дисциплини и включва застраховка.

По време на празника ще бъдат показани различни каяци за спокойна и бърза вода, като всеки ще може да ги тества безплатно в рамките на събитието. Инструктори ще обясняват тънкостите на каякарството. Ще има и демонстрации на техники на гребане, наклони, самоспасяване и ескимоско преобръщане.

Споделяне

Още от Общество