Фактурите на М-Тел сертифицирани за коректност

Мобилтел стана първият мобилен оператор в Източна Европа със сертификат за коректно таксуване на използваните от клиентите услуги, съобщиха от компанията в сряда. Валидността на удостоверението е 3 години и то гарантира, че допустимото отклонение при формирането на фактурите е 0,002%.

Документът е издаден от BABT (British Approvals Board for Telecommunications) и покрива техническите изисквания на британския регулатор Ofcom, определени като най-строгите в света. BABT оценява телеком продукти и услуги и се явява гарант, че те отговарят на съответните регулаторни изисквания и стандарти. Компанията е определена от британското правителството за един от органите, сертифициращи фиксираните и мобилни оператори на Острова, сред които са Vodafone, O2, Orange и T-Mobile. BABT предоставя своите услуги и на оператори и извън Великобритания. До момента удостоверение за коректност на фактурите имат турският Turkcell и Manx Telecom.  Очаква се в близките години Европейският съюз да задължи телекомите да се сертифицират

„Обикновено изпълнението на изискванията по придобиването на този сертификат отнема 18 месеца. Според първоначалната оценка “Мобилтел” вече отговаряше на голяма част от условията за сертифициране. Всички критерии бяха покрити само за 6 месеца”, коментира Дейл Уитакър, оценител на BABT.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?