Фалшив сигнал за бомба в Народното събрание

Фалшив сигнал за бомба в Народното събрание

Сигнал за поставена в парламента бомба бе подаден на телефон 112 във вторник малко след началото на пленарното заседание. Това съобщи председателят на парламента Михаил Миков от трибуната.

Миков попита дали има предложение за прекратяване на заседанието по тази причина. Такова обаче не последва и заседанието на парламента продължи.

Сигналът послужи за повод депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов да поиска от трибуната службите за сигурност да проверят лидера на "Атака” Волен Сидеров заради сигнала за бомба.

Михов се обърна към председателя на парламента Михаил Миков с думите: "Съобщихте, че има сигнал за бомба в парламента. Преди месеци лидерът на една партия влезе в Народното събрание с оръжие. Каква е гаранцията, че този лидер в момента вместо оръжие, в джоба си е с друго взривно устройство, защото не минава на проверка през службите на НСО? Призоваваме компетентните служби да проверят този лидер”.

Иронията на депутата не трогна председателя на НС Михаил Миков, който му отне думата с репликата: "Айде, г-н Михов, мерси".

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?