Фалшива тревога с подозрителната кола в Ню Йорк

Поредна тревога с подозрителната кола в Ню Йорк се оказа фалшива, предаде Асошиейтед прес в петък.

Автомобилът бил паркиран в много оживен район в южен Манхатън, пред сградата на компанията за комунални услуги "Кон Едисон", близо до кръстовището на 15-а улица и "Ървинг плейс", недалеч от метростанцията на "Юниън скуеър". На задните седалки на колата се виждали две газови бутилки.

Собственикът на автомобила бе открит. Той обяснил, че е паркирал колата си на това място, защото бил на концерт в близка зала. Мъжът твърди, че държи две газови бутилки в автомобила, защото коси семейни ливади със сенокосачка. Изпратеният на място сапьорски екип не открил нищо подозрително в колата. Двете газови бутилки били извадени.

Районът в радиус от няколко пресечки бил евакуиран. Полицията получила сигнал за подозрителната кола от служител на "Кон Едисон".

Ню Йорк е нащрек след неуспешния опит за атентат с кола бомба в града на 1 май, отбелязва Ройтерс. Американската полиция проведе в четвъртък няколко обиска в североизточната част на страната в рамките на разследването на проваленото нападение на "Таймс скуеър", при които бяха задържани трима души. За извършител на неуспешния атентат е смятан 30-годишният американски гражданин от пакистански произход Файсал Шахзад.

Министърът на правосъдието на САЩ Ерик Холдър съобщи в неделя, че вече има доказателства, че зад проваленото нападение стоят пакистанските талибани.

Пакистанските власти арестуваха мъж, който признал, че е помогнал на Файсал Шахзад, предаде Ройтерс, като се позова на вестник "Вашингтон пост". Заподозреният, за когото американското разузнаване смята, че е свързан с пакистанските талибани, предоставил доказателства, че именно те са организирали неуспешния атентат.

Споделяне

Още от Свят