Фалшиви бомбени заплахи създадоха напрежение в Ростов на Дон

Фалшиви бомбени заплахи създадоха напрежение в Ростов на Дон
Руската полиция е получила редица бомбени заплахи за обекти в град Ростов на Дон, където се играят мачове от Световното първенство по футбол, съобщи пресслужбата на областната управа в изявление, цитирано от Ройтерс.
 
"Полицията извърши всички необходими проверки и не са намерени никакви опасни предмети. Всички обекти вече работят нормално", се казва в изявлението.
 
По-рано полицията в Ростов на Дон съобщи, че 16 обекта в града, включително хотели, барове и ресторанти, са евакуирани като част от учение.
 
На стадион "Ростов Арена" се играха четири мача от груповата фаза на първенството, включително вчерашният между Хърватия и Исландия, спечелен от хърватите 2:1, а на 2 юли там ще се играе един от осминафиналите.
 
Южният руски град Ростов на Дон се намира само на 67 км от границата с Украйна, където подкрепяни от Москва бунтовници воюват с украински войски от 2014 г. Близостта му до конфликта създаде безпокойства за сигурността преди началото на Мондиала, отбелязва Ройтерс.
 
Миналото лято Русия бе подложена на вълна от фалшиви бомбени заплахи, които нарушиха работата на фирми и държавни учреждения в градове из цялата страна.
 
През октомври Федералната служба за сигурност заяви, че е идентифицирала четирима руски граждани, които са водили кампанията от фалшиви заплахи. Те живеели в чужбина и използвали телефонни услуги в интернет за анонимни обаждания.
Споделяне

Още от Мондиал 2018