Фандъкова даде на прокуратурата бившия районен кмет на "Изгрев"

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в понеделник, че е изпратила в прокуратурата резултатите от проверката на район "Изгрев".

През март тази година кметът на "Игрев" Димитър Димитров бе сменен по сигнал, че той и негови приближени служители в администрацията вземат огромни заплати. Заслугата случаят да получи публичност бе на тогавашния общински съветник и настоящ депутат от БСП Георги Кадиев.

Той разкри, че началникът на отдел "Финансово-счетоводна дейност" на район "Изгрев" Румен Райчев е получавал през 2012 година 350% над заплатата си при разрешени 80%. С това възнаграждението му стигнало 3774 лв. за септември миналата година. Секретарката и шофьорът на кмета на район Изгрев също са получавали няколко пъти над базовата си работна заплата.

Секретарката Таня Кацарска за февруари и март 2012 г. е взела заплата от 398 лв, но през юни възнаграждението ѝ вече надхвърля 1100 лева.

Възнаграждението на шофьора на кмета Лъчезар Стойнев също е със "сериозни амплитуди" - от 394 лв. през февруари до 2038 лв. през юни и 2538 лв. през септември 2012 г., според приложените тогава от Кадиев документи.

Заплатата на кмета на район “Изгрев” би трябвало да е около 1300 лева, но той редовно е получавал над 2000 лева през 2012 година. През септември Димитър Димитров е взел и над 3000 лева, обяви през март тази година Кадиев.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?