Фандъкова: Дано кметът на "Младост" започне да работи сериозно

Фандъкова: Дано кметът на "Младост" започне да работи сериозно

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази надежда кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева да си намери най-накрая екип и да започне сериозно да работи като кмет, за да може да защити огромното доверие. дадено ѝ от гражданите на квартала при избирането ѝ след протести срещу застрояването, довели до оставката на предишния районен кмет.

"Подкрепям и работя добре с всички районни кметове - проблемите на районите нямат политически цвят", коментира Фандъкова пред журналисти в петък казуса с оттеглената от бивши съратници на Иванчева подкрепа от кметицата на "Младост".

"Моят коментар няма кой знае какво значение. Коментарът е на хората. Районните кметове се избират мажоритарно от хората. Те им дават своето доверие и само те са тези, които биха могли да имат претенции към тях“, каза столичният кмет, цитирана от агенция "Фокус".

Според нея трябва да е ясно, че е едно да имаш желание, а друго е на практика да можеш да се справяш и да носиш отговорност.

"Хората в "Младост“ не трябва да бъдат потърпевши от целия този скандал, защото докато г-н Кадиев и г-жа Иванчева си разделяха властта и се бореха за нея, ние продължихме и продължаваме да инвестираме", коментира тя.

"Лесно е да се каже, че в района нищо не е направено, защото и това чух. Всички знаете колко се инвестира в новите метростанции и булеварди. Важно е, че всеки кмет трябва да знае, че носи огромна отговорност, че кметската работа не е лесна. Не е просто да говориш, трябва да работиш, да подготвиш проекти, да ги защитаваш", посочи Фандъкова.

Тя припомни, че за началото на август е планирано да започне строителството на първия етап от новия парк "Въртопо" в "Младост“ и допълни, че продължава строителството на детската градина и по-добрата достъпност на подлезите.

"Надявам се г-жа Иванчева да намери сили да се справи“, каза още Фандъкова, но отбеляза, че Иванчева не е успяла да проведе конкурса за храненето в детските градини. Това е едно от обвиненията, отправяно срещу кмета на "Младост" от доскорошните ѝ поддръжници

"Добре, че сега е лято и не е фатално, но аз възложих на директорите на детските градини да направят конкурсите, за да може есента децата все пак да имат гарантиране“, допълни кметът на Столична община.

Попитана дали има сигнали от жителите на "Младост“, че администрацията не работи, тя посочи, че има различни жалби, по които са назначени проверки. Има забавяне в района по някои процедури, каза Фандъкова, но посочи, че това е част от работата на всеки един.

"Сигурно и кметът на "Лозенец“ съм го проверявала. Въпросът е, че нещата се усещат, виждат, а там говорим за забавяне на обслужване на гражданите, което не може да се случва. Не бива да се случва“, каза още Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?