Фандъкова: Като кмет ми беше неудобно да минавам по "Графа"

Фандъкова: Като кмет ми беше неудобно да минавам по "Графа"

Като кмет ми беше неудобно да минавам по "Графа", каза  кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ по повод ремонта на централната улица.

Тя обаче имаше предвид вида на улицата преди ремонта, започнал в началото на май миналата година.

"Вниманието към този обект е обяснимо, докато не приключат дейностите той е строителна площадка, настилките ще се пренареждат, докато не стане както трябва", обясни тя.

По думите ѝ ремонтът трябва да приключи до края на май, а след този срок, неустойката при забавяне е 200 хил. лв. на ден. "Общо 15 са големите обекти за това лято, ще се работи през юли и август.", каза тя.

Фандъкова все още не е решила дали да се кандидатира за нов мандат на предстоящите местни избори. “Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение“,, коментира кметът. Местните избори са през есента на тази година.

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) е кмет на столицата от ноември 2009 година. Това е вторият ѝ пълен мандат, спечелен през 2015 г. с 60% от гласовете на софиянци. Преди това столицата се управляваше от Бойко Борисов.

По въпроса за строежа на небостъргача “Златен век“ в “Лозенец“, Фандъкова обясни, че подкрепя ниското строителство в тази част от града, както е заложено в общия устройствен план на София преди 12 години.

На въпрос дали сградатана “Артекс“ е законна Фандъкова отговори, че решението за строежа е изтекло в края на 2018 година.

“Разбира се, след като има спорове, строителите и собствениците имат възможност да поискат обжалване, ако бъде издадена такава заповед (за спиране на строежа)“, каза кметът.

“Това е нашата позиция, а иначе контролът върху законността на строителството на обекти от тази категория е на ДНСК и те си имат също своя позиция, и имат право да я защитават“, допълни Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България