Фандъкова: Надявам се кампанията да е с нови идеи, а не за политиканстване

Кметът увери, че ремонтите не са предизборни и обеща да приключат в срок

Йорданка Фандъкова, сн. БГНЕС

Надявам се кампанията за местните избори да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София. Това заяви кметът на София и кандидат на ГЕРБ за следващ мандат Йорданка Фандъкова във вторник пред бТВ.

Тя каза още, че целта ѝ в момента е ремонтите да бъдат приключени максимално бързо и посочи, че ще води кампания единствено в последния месец. Въпреки това настоящият кмет заяви, че няма притеснения за изборите, защото екипът ѝ работи във всички сфери през последните години.

”Моята програма винаги е била с ясен план за действие и точни обекти”, каза още тя и допълни, че няма как да се свърши всичко за 4 години и по тази причина не може да се обещава да се реши всичко.
Фандъкова обаче отрече активните ремонти през последните месеци в столицата да се правят с предизборна цел.

По думи ѝ в момента общината изпълнява тригодишна програма, която е започнала миналата година. ”Стараем се да не се блокира изцяло града, а в същото време базовата инфраструктура няма алтернатива”, обясни тя и отбеляза, че догодина най-активни ще са ремонтите на кварталните улици.

Кметът увери, че в момента всички ключови ремонти – на ”Цариградско шосе” и ”Руски паметник”, се движат в срок и трябва да бъдат приключени до 15 септември, когато трафикът става особено засилен. Ремонтът на пространството около НДК пък трябва да е готов до края на годината, като за следващата пролет ще остане само пространството пред Двореца на културата, където са открити сериозни проблеми с хидроизолацията.

Фандъкова увери още, че навсякъде, където е разкопано от ”Топлофикация” или ”Софийска вода, например, ще бъде асфалтирано. Тя се похвали с процедурите за нови трамваи и изрази надежда в следващите години автопаркът да бъде обновен. Като добри постижения на екипа си, тя посочи и строителството на детски градини и посочи, че това е нейната лична кауза.

На въпроси на майки с колички за средата, в която трябва да се движат с децата си, столичният кмет заяви, че разбира проблемите им и от личен опит и каза, че в някои от подлезите се строят асансьори, както и че се работи за ремонта на тротоарите, но не даде конкретни срокове кога родителите с малки деца или хората с инвалидни колички ще могат да се движат спокойно и без препятствия из София.

Споделяне

Още от България