Фандъкова намекна, че ще участва в изборите с обновен екип

Архив

"Ако се кандидатирам за кмет на София - решението си ще обявя през септември. Ще изляза с нови идеи, с обновен екип, с достатъчно опит и с енергия",  каза пред журналисти столичният кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова , която продължава да не дава ясен отговор на въпроса дали ще се кандидатира за трети мандат на поста.

В понеделник при проверка на ремонти дейности на ул. "Каменоделска" в столицата, тя за пореден път каза, че ще каже какво решение е взела през септември. Тогава щяла да обяви и "новите проекти".

"Предстоят изключително важни избори за развитието на града и за продължаване промяната на града. Сериозно се подготвяме", каза тя, цитирана от БГНЕС. 

Опровергавайки публикации за нея, тя намекна и какви са плановете ѝ за предстоящите избори:

"Чувам непрекъснато и чета, че съм била уморена. Искам да успокоя всички - в добро здраве съм и трудно се уморявам. Мен много ме мотивира работата. Не съм се уморила. Имам сила и амбиция да си свърша работата".

Индиректно тя се обърна и към евентуалните си конкуренти като заяви, че "работата в големия град никога не спира и всеки, който има планове да се занимава с политика, трябва да знае, че това е много работа". 

"Промяната на града трябва да продължи, защото хората очакват по-бързо да се случват нещата, а това става само, когато подготвяш проектите, когато работиш и когато контролираш целия процес", каза още Фандъкова. 

Въпреки че засега не е обявено официално, се очаква Фандъкова да се кандидатира за нов мандат. Спряганата за неин основен конкурент Мая Манолова също не е казала официално дали ще напусне предсрочно поста на омбудсман, за да се включи в битката за София. 

В понеделник тя обяви, че ако се кандидатира за кмет, няма да разчита на партийна, а на гражданска подкрепа. БСП има определени очаквания към Манолова, която е бивш кадър на партията. Манолова има най-много номинации от столичните структури на социалистите и БСП се готви да я подкрепи, ако тя участва на изборите като независим кандидат. Идеята на ръководството на БСП е да се повтори формулата с Румен Радев на президентския вот, който тогава беше издигнат от инициативен комитет. При Манолова обаче вероятно ще се търси по-широка подкрепа, включително от близки до десния спектър публични фигури.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?