Фандъкова: Орлов мост ще е отворен след седмица, а ремонтът на бул. "Прага" се удължава

Фандъкова: Орлов мост ще е отворен след седмица, а ремонтът на бул. "Прага" се удължава

Ремонтът на "Цариградско шосе" в района на кръстовището на "Орлов мост" до алея "Яворов" ще е приключил най-късно до 22 август. Това каза във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова пред бТВ.

Тя призова гражданите за търпение, припомняйки, че в есенния и зимния сезон, когато движението е по-натоварено, в пиков час през кръстовището се минава за около 10 минути - колкото отнема и сега по време на ремонта преодоляването на "тапата" в центъра на София.

Ремонтът на участъка струва на общината около 300 000 лв., обясни Фандъкова. Според нея обаче финансовият аспект е по-маловажен от проблема с трафика и от въпроса фирмата изпълнител на ремонта да си свърши работата така, че скоро да не се налага отново затваряне на пътната артерия, която е от ключово значение за града.

Според кметицата гаранцията за качество на ремонта на участъка през 2007 г., когато булевардът си спечели прозвището "Цариградско море", е изтекла много отдавна, а и в Европа гаранционните срокове били за 7-8 години. По думите ѝ изпълнителят на предишния ремонт е бил най-сериозно санкциониран за некачествена работа.

Фандъкова съобщи обаче, че се налага удължаване на срока на ремонта на бул. Прага" до 7 септември заради изграждането на канализацията. Булевардът, който блокира движението в района на Петте кьошета, трябваше да е готов и отворен за движение от днес - 15 август.

Кметицата обаче е по-притеснена за движението в столичния кв. "Овча купел", където заради ремонти на булеварди хората имат само един изход от квартала към другите части на града. По думите ѝ целта е ремонтът на бул. "Овча купел" да е приключил "много преди 15 септември", за да може хората да ползват ремонтираното трасе.

Другият затворен за ремонт централен булевард в столицата тече в срок и се очаква да е напълно готов до 15 октомври.

Споделяне

Още по темата

Още от България