Фандъкова отваря две детски градини за децата на медиците от Covid отделенията

Фандъкова отваря две детски градини за децата на медиците от Covid отделенията

Две дежурни детски градини отваря столичният кмет Йорданка Фандъкова за децата на лекари и персонал в болниците, които лекуват гражданите от Covid. Това става ясно от пост на Фандъкова във фейсбук.

"За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Covid-отделенията в софийските болниците отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Предложих тази възможност на директорите на болниците, които разговаряха с екипите си в Covid-отделенията. Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от Covid", уточни тя.

Кметът благодари на директорите 124-а и 117-а детска градина – г-жа Димитрова и г-жа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците. "Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата", посочи тя..

124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в "Младост" е до Окръжна болница "Св. Анна" и "Софиямед".

"Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях", заключи Фандъкова.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?