Фандъкова печели с над 60%, ГЕРБ с 8 районни кметове, РБ на 12 балотажа, БСП на 3

Снимка: БГНЕС

Йорданка Фандъкова, кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на София, печели изборите с 60,17 процента. Това сочат окончателните данни, публикувани на сайта на ЦИК при обработени 100 процента СИК протоколи в ОИК към 11.00 ч. в сряда.

На второ място се нарежда Вили Лилков, кандидат на Реформаторския блок с 9,62 процента. Трети с 8.40 процента е Михаил Мирчев /МК "БСП лява България"/. Георги Кадиев, кандидат на коалиция "Сердика", има 5,92 процента, следван от Ангел Джамбазки /ВМРО-БНД/ с 4,88 на сто от участвалите в гласуването за кмет на София.

Явор Нотев от ПП "Атака" печели 2,80 процента. Резултатът на Иван Велков, кандидат на "Зелените" е 1,43 процента. Силвия Трендафилова /НФСБ/ печели 0,99 процента. Минчо Куминев "Справедлива София" - 1,01; НФСБ - 1,01 процента, Андрей Георгиев от ДПС - 0,83 процента.

ГЕРБ печели осем районни кмета в София, РБ се явява на 12 балотажа, "БСП лява България" - на три, сочат резултатите от изборите за районен кмет в София.

На първи тур кандидатите на ГЕРБ печелят в столичните райони "Люлин", "Възраждане", "Надежда", "Подуяне", "Овча купел", "Връбница", "Банкя" и "Панчарево". В район "Кремиковци" кандидатът на ГЕРБ Валентина Присова отива на балотаж на 1 ноември заедно с независимия кандидат Ивайло Панев.

Реформаторският блок се явява на балотаж с ГЕРБ в районите "Средец", "Сердика", "Слатина", "Лозенец", "Красна поляна", "Витоша", "Нови Искър", "Красно село", "Оборище", "Изгрев", "Триадица", "Студентски".

Кандидатите на "БСП лява България" ще се състезават на балотаж с тези на ГЕРБ в три столични района - "Младост", "Искър" и "Илинден".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?