Фандъкова поиска от "Топлофикация София" да си назначи омбудсман

"Топлофикация София" да си назначи омбудсман, настоява кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова в писмо до директора на дружеството.

Според кмета такава мярка е наложителна, вследствие на "многобройните проверки, които констатираха като сериозен недостатък в работата на "Топлофикация София" отношението и комуникацията с клиентите".

Поради това препоръките са "Топлофикация" да разработи изцяло нова концепция за по-ефективна комуникация с абонатите, а от общината са на мнение, че това е най-добре да стане с помощта на омбудсман. Идеята е да има изнесени приемни във всеки отделен топлофициран район на столицата, за да могат гражданите да получават бърза, адекватна и точна информация по конкретните случаи.

С оглед на настъпването на отоплителния сезон да бъде проведена среща между ръководството на "Топлофикация София" и представители на всички фирми за дялово разпределение, които работят на територия на Столичната община, се призовава още писмото. Вследствие на тази среща трябва да бъде изготвен план за представяне на промените, които се правят, и възможностите, които те дават на клиентите на дружеството.

Фандъкова настоява от началото на октомври да бъде организиран график на срещи с абонатите на дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от България