Фандъкова се зарече ремонт по "Николай Коперник" да е готов до края на ноември

Фандъкова се зарече ремонт по "Николай Коперник" да е готов до края на ноември

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се зарече във вторник ремонта на първия участък от ул. "Николай Коперник" да финализира до края на ноември. Става въпрос за отсечката от  бул. Цариградско шосе до бул. Шипченски проход. Това стана по време на инспекция на ремонтните работи от кмета.

"В края на септември започна работа по първия етап от ул."Николай Коперник", където се извършва реконструкция – подменя се водопровод, канализация и топлопровод. Изграждат се нови пътна настилка и тротоари, обновява се и осветлението", обясни Фандъкова.

Тя бе придружена от зам.-кмета по строителството инж. Ангел Джоргов и кмета на "Слатина" Георги Илиев.

Към момента е изградена нова мрежа за улично осветление в южния тротоар. Очаква се до края на ноември да приключи първият етап.

"За следващата година поех ангажимент пред кмета на района да отделим средства за продължение на следващия етап, а който да бъде следващия етап ще е по преценка на кмета на Слатина", каза също Фандъкова.

От своя страна Георги Илиев заяви, че през следващата година ще се довършва частта на ул. Николай Коперник между "Гео Милев" и "Шипченски проход". Предвижда се да бъдат обособени и нови паркоместа.

Споделяне

Още от България