Фандъкова: Щетите от снощния протест са за 30 хил. лв.

Щетите от снощните протести в столицата възлизат на 30 000 лева, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в сряда. В сумата влизат всички колчета, павета, тротоарни плочи, които са били изкъртени. Сметката е била направена след проверка на Столичния инспекторат.

Фандъкова каза, че в продължение на 40 дни тя и Столична община са в постоянен контакт с органите на реда. По-рано тя изрази съжаление, че въпреки разпорежданията полицията не е предотвратила рушенето на общинска собственост при изграждането на преградите около парламента от протестиращите.

”Съжалявам, че когато се къртеше - там нямаше полицаи“, каза тя пред БНР.

По думите на Фандъкова разделянето на хората, липсата на диалог и чуваемост са опасни и призова към проява на разум, за да се намери най-добрия начин да се защитят хората. Кметът призова и софиянци да пазят града си.

 

За съжаление отново има упреци към кмета. Някой се опитва да прехвърли от болната глава на здравата проблемите, каза Фандъкова. Тя посочи, че е издала три заповеди да се обърне сериозно внимание включително на имуществото и че няколко пъти е призовавала да не се блокират кръстовища в работно време.

 

След 22 ч. законът не позволява събирането на групи хора, ролята на полицията е да осигури спазването на законите, допълни кметът.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?